Als de kerstboom er uit is

Terwijl bijna heel Nederland dit weekend het huis ontdoet van de kerstspullen, schuif ik ook volop in huis. Wat genoot ik van de boompjes van Kahler, de sterrenlamp van Ikea en de ster die ik zelf maakte van een paar latjes. Maar toch, de doos in en tot volgend jaar. Andere spullen komen tevoorschijn. Alles wat de afgelopen tijd uit de woonkamer was verdwenen, word bekeken. Wat mag blijven, wat kan weg? Wat is in een bepaalde setting weer opnieuw te gebruiken?

tvmeubel_style_2016

Het tv meubel is een prominente plek in mijn woonkamer, en is zeer geschikt voor blikvangers. Ik besluit hier een grote vaas (Hema) met Magnolia takken neer te zetten. De Magnolia is de eerste bloem die bloeit in het nieuwe jaar. Die van mij bloeien echter altijd, het zijn prachtige zijdebloemen die ik bij Loods5 heb gekocht. Het magneetbord van Madam Stoltz krijgt hier ook een plekje. Nu met kaartjes van by_Au3 en Moa Gift Ideas. Maar kaartjes zijn gemakkelijk te wisselen, dus een snelle manier om dit hoekje net weer een andere look te geven. De overige accessoires staan eigenlijk al heel lang in dit hoekje, maar toch net altijd even anders. Witte accessoires, ik vind dat zo mooi! De huisjes (deze trend kan nog steeds) van Madam Stoltz en Dille & Kamille en de kaars van Ontwerpduo (ik steek hem nooit aan). De Hay Kaleido tray met een kaarsje en een geweitje dat ik kocht bij Kreaz maakt het helemaal af. Nog een beetje wintersfeer, maar geen kerst. In de vensterbank laat ik het rustig, de 2 glazen doosjes en kralenslinger zijn voldoende voor die hoek.

Sneek_schouw

De Sneek poster heeft al op meerdere plekken in de woonkamer gestaan of gehangen. Hij hangt nu boven de schouw en ik geloof dat ik dit toch wel de allermooiste plek vind. Wat komt hij hier goed tot z’n recht! Op de schoorsteenmantel wederom witte (kaars) accessoires, van Hema, Dille & Kamille, Household Hardware en Ikea. Kussentjes die “over” zijn komen weer goed tot hun recht in het oude kaasvat. Het kaasvat erfde ik van mijn pake, maar je ziet ze zo nu en dan ook wel in kringloopwinkels opduiken. (En staan daar stiekem toch nog de Ikea sterren? Ja!)

Kekootje_linnendoek

De plankjes naast de eetkamertafel zijn nog redelijk hetzelfde gebleven. Wel “nieuw” is wat er naast hangt. Door het verplaatsen van de Sneekposter was er ruimte over. Een mooie plek voor de linnen doek van Kekootje, die ik kocht op Holy Stitch, maar tot nu toe slechts in een hoekje in de hal hing. Een kaartje met mooie tekst van Gewoon JIP maakt het af. Voor de plankjes is het dus nog zoeken naar wat nieuws, net als iets voor op de eetkamertafel. De maanden januari en februari staan her en der bekend als de woonmaanden. Out with the old, in with the new. Ik laat mij verrassen en wie weet staat het huis binnenkort weer compleet op z’n kop.

Schuiven met spullen is een goede budgettip. Je koopt niet iets nieuws, maar zet alles net even anders neer. Zo kun je precies nagaan welke accessoires je echt leuk vind, of waar je juist niets meer mee kunt. Door het verschuiven krijgt je interieur weer een goede opfrisser. En wat dan echt niet meer kan? Daar kun je vast weer iemand anders blij mee maken.

Heb jij je kerstspullen er al uit?

 

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.