Apple crumble, Paleo proof

Apple crumble, het is zo lekker en eenvoudig te maken. En het kan ook in een gezonde versie! Snel klaar, en eenmaal afgekoeld heb je een heerlijk Paleo proof ontbijtje of toetje. Je kunt het 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Het enige nadeel aan dit recept is dat amandelmeel best prijzig is. Een maaltijd voor speciale dagen dus!

Voor 2 porties hebben we nodig:

  • 2 appels (of ander fruit)
  • 2 el en 100gr amandelmeel
  • 2x een halve tl kaneel
  • 2 el kokosolie (hard, niet gesmolten)
  • 2 el ahornsiroop

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet 2 kleine ovenschaaltjes klaar.

Doe in elk schaaltje een el amandelmeel en een halve theelepel kaneel. Schil de appels, snij ze in blokjes en verdeel ze over de 2 schaaltjes. Schep de inhoud van de schaaltjes met een lepel door elkaar. Optioneel kun je er ook nog wat rozijnen en noten doorheen doen.

Doe de 100 gram amandelmeel, kokosolie en ahornsiroop in de kom en meng dit door elkaar met je (koude) vingers, totdat je een kruimeldeegje krijgt. Verdeel het kruimeldeeg over de schaaltjes.

Zet de schaaltjes in de oven en bak 15-20 minuten, totdat de crumble krokant is en een mooi kleurtje heeft.

PS: Je zou met dezelfde hoeveelheid kruimeldeeg ook 3 of 4 schaaltjes kunnen vullen. Ik hou zelf van een dikke laag kruimeldeeg, vandaar dat ik dit recept voor 2 porties heb gebruikt. Wanneer je meerdere schaaltjes vult, doe dan wel 1 stuk fruit per schaaltje.

Tip: Amandelmeel is prijzig. Hou de aanbiedingen bij de supermarkt of natuurwinkel in de gaten, dan kan enorm schelen. Amandelmeel bewaar je op een koele donkere plek, en wanneer het is aangebroken, is het nog maar een paar weken houdbaar. Je kan ook meerdere recepten met amandelmeel in een keer maken, dan weet je zeker dat het niet snel bederft. Recepten met amandelmeel, zoals crumble, koeken en pannekoekjes kun je meestal wel invriezen.

Het originele recept is van Franceska Kookt

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *