Boterkoek

Zin in iets lekkers, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is boterkoek een smakelijk hapje om te maken! Snel en eenvoudig, maar erg lekker!

Voor een boterkoek van ongeveer 12 stukjes heb je nodig:

  • 250 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 roomboter op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • snufje zout
  • zeef
  • springvorm van 24 of 26 cm doorsnee

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de roomboter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg 1 ei en een snufje zout toe. Zeef de bloem en voeg het daarna toe aan het deeg. Meng het goed door elkaar.

Vet de bakvorm goed in en verdeel het deeg over de bodem. Bestrijk het deeg met een geklopt ei, en maak er met een vork een motief in.

Bak de boterkoek in 25-30 minuten goudbruin. Als de boterkoek afgekoeld is, kun je hem in punten snijden.

Het originele recept is van Laura’s Bakery

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *