Eierkoeken

Een koek bij de koffie of thee kan best een gezond tussendoortje zijn. Wat dacht je van deze eierkoeken van amandelmeel?

Voor 12 koeken heb je nodig:

  • 4 eieren
  • 4 el honing
  • 200 gr amandelmeel
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • En verder: 2 bakplaten (je bakt ze per 6 op een plaat) en een ronde uitsteker van zo’n 10 cm doorsnee.

Verwarm de oven voor op 175 graden in de hete lucht stand. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Mix de eieren met de honing minimaal 10 minuten luchtig tot een schuimige en dikke massa. Was de citroen en rasp de schil. Voeg dit toe aan de eieren. Spatel nu voorzichtig het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.

Zet de uitsteker op de bakplaat en schep er wat beslag in. Til de uitsteker omhoog en ga zo verder tot je 6 ronde hoopjes beslag op je bakplaat hebt liggen. Bak de gezonde eierkoeken in 10 tot 12 minuten goudbruin. Als je maar 1 bakplaat hebt, haal je het vel bakpapier met de koeken van de plaat af en gebruik je een nieuw vel bakpapier om de tweede ronde koeken te bakken.

Zodra de koeken uit de oven zijn, maak je ze voorzichtig los van het bakpapier d.m.v. een pannenkoekmes. De eierkoeken zijn in een afgesloten bakje 5 dagen houdbaar. Invriezen kan ook.

Tip: Amandelmeel is prijzig. Hou de aanbiedingen bij de supermarkt of natuurwinkel in de gaten, dan kan enorm schelen. Amandelmeel bewaar je op een koele donkere plek, en wanneer het is aangebroken, is het nog maar een paar weken houdbaar. Je kan ook meerdere recepten met amandelmeel in een keer maken, dan weet je zeker dat het niet snel bederft. Recepten met amandelmeel, zoals crumble, koeken en pannekoekjes kun je meestal wel invriezen.

Het originele recept is van Uit Pauline’s Keuken

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *