Foto collage in hartvorm aan de muur

Onlangs verfde ik een muur in de woonkamer van het donkergrijze “Grind” naar het lichtgrijze “Damp” van Histor. Toen alles weer op z’n plek stond, was de muur boven de schouw nog leeg. Dit muurtje heb ik al heel vaak veranderd. Er hingen eerder o.a. al fotolijstjes, een magneetbord, een poster in een lijst en een macramé hanger. Nu het een leeg vlak was kwam al snel de inspiratie voor iets nieuws.

Ik vind een fotocollage in de vorm van een hart al een aantal jaar ontzettend leuk. Het is niet nieuw, en het is niet origineel. Maar het is wel iets wat ik echt wel gaaf vind, zeker in zwart/wit. Zo hou je namelijk toch een beetje rust in het geheel. Het hart bevat foto’s van vroeger en nu, van familie, vrienden en katten. Het is een eenheid, een statement én een persoonlijk stuk in mijn huis.

Ik zocht eerst 48 foto’s bij elkaar. Vervolgens bewerkte ik ze allemaal met de app Snapseed in zwart/wit en naar vierkant formaat. Ik liet de foto’s bij de Hema afdrukken op Polaroid formaat. Op de vloer legde ik ze neer in hartvorm, en schikte ze net zo lang tot de collage mooi verdeeld was. Vervolgens plakte ik ze met een fototape roller van de Hema op karton. Het hart is verdeeld in vier delen karton, zodat het geheel niet te zwaar is. De foto’s steken een paar milimeter over het karton heen, zodat je het karton niet ziet zitten.

Met een klein stukje washi tape hing ik de vier delen aan de muur om de juiste positie te bepalen. Vervolgens bevestigde ik per deel een stuk of drie Poster Powerstrips van Tesa aan het karton en plakte ik ze aan de muur. Eerder gebruikte ik ook wel kneedgum, maar mijn ervaring is dat dat nooit helemaal van de muur af wil, of dat er stukjes behang meekomen bij het loshalen. Dat wil ik natuurlijk niet in mijn woonkamer!

De Powerstrips houden tot 200 gram aan gewicht. De vier delen van het hart wegen maximaal 65 gram per stuk, goed te doen dus! Het voordeel van deze plakstrips is ook dat ze makkelijk te verwijderen zijn. Gezien mijn veranderdrang wel zo fijn!Ik ben ontzettend blij met het resultaat! Heb jij ook een fotocollage aan je muur?

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.