Healthy Speculaascake

We gaan weer richting de donkere dagen en de gezellige decembertijd. Het is dan zo lekker om te genieten van een kopje thee en speculaas. Met deze Healthy Speculaascake, een variatie op bananenbrood, kan dat op gezonde wijze. Het originele recept bevat ook amandelschaafsel en 50 gram dadels, maar A) ik vind dadels vies en B) dadels bevatten mogelijk ongedierte.

Anyway, ook snel verantwoord genieten? Hier volgt het recept!

  •  3 rijpe bananen
  • 200 gr havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 3 tl koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl kaneel
  • 1 zakje bakpoeder (16 gr)

De bereidingswijze is simpel. Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de bananen, amandelmelk en eieren in de blender. Mix daarna de havermout, bakpoeder en kruiden erdoor tot een glad beslag. Bekleed het cakeblik met bakpapier. Giet het beslag in de cakeblik en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de cake 35 minuten in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat je Healthy Speculaascake vervolgens afkoelen in de oven met de ovendeur open.

Het originele recept is van Jennifer Krijnen

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *