Imprzzd! Letterlijk en figuurlijk

De trend van foto’s op canvas bestaat alweer jaren. Er komt nu een nieuwe trend aan, foto’s op aluminium! Voor binnen én buiten. Denk je aan aluminium, dan denk je misschien aan stoer en grijs materiaal waar je een amper foto op te zien is. Dat is het dus niet!

Imprzzd foto op aluminium

Bij Imprzzd kun je heel eenvoudig een foto op aluminium laten drukken. Eén foto, of een collage. In meerdere formaten, en de collage kan uit een aantal of veel foto’s bestaan. Je kunt inloggen met Facebook of Instagram om makkelijk foto’s te selecteren. Maar je kunt ook gewoon met je mailadres een account aanmaken. Ik koos voor de laatste optie.

Ik hou van wit, veel wit, en hout. Dus zocht ik in mijn eigen archief de mooiste foto’s van mijn katten uit, en een foto van witte tulpen. Daarna zocht ik op Pinterest naar mooie, rustige, witte afbeeldingen. Een witte vlinder die matcht met mijn zwarte/witte kat Fjäril (Zweeds voor vlinder), een poolvos die matcht met mijn rode kater Smirre (naar de vos uit Nils Holgersson), en mooie elementen uit de natuur. Ik wilde een bijzonder geheel, met in mijn achterhoofd houdend dat het niet op iets moest lijken wat je ook in de goedkopere interieurwinkels of tuincentra kunt vinden.

Ik sneed de foto’s allemaal vierkant uit in Photoshop en daarna was het makkelijk uploaden. In de collagemaker van Imprzzd kun je de foto’s niet bewerken. Een langwerpige foto past bijvoorbeeld wel in een vierkant, maar je kunt hem dan niet heen en weer slepen voor de perfecte uitsnede. Zorg dus dat je dat vooraf gedaan hebt. Daarna was het even husselen om de foto’s in een mooie en logische volgorde te krijgen. Vervolgens kon ik nog kiezen of ik er nog een houten statief of afstandhouders bij wilde. Dat werd uiteraard een houten statief!

De foto op aluminium werd met de post bezorgd. Stevig in foam verpakt in een platte doos. Eenmaal uitgepakt was ik sprakeloos. Wauw, wat is het mooi! Doordat de foto’s bewerkt waren, was ik bang dat de fotokwaliteit iets minder was. Niets is minder waar, de collage is prachtig en veel scherper dan ik had verwacht! Dit komt door de techniek sublimatie. Het aluminium glanst enorm, daardoor ziet het er nog mooier en luxer uit dan ik had verwacht. Het houten statief is ideaal, zo blijft de foto mooi staan. Wel ging ik even met een schuurpapiertje langs de randen van het statief, zodat het scherpe er af is.

Blikvanger op tv meubel

En nu staat hij daar, te glimmen op mijn tv meubel. Ik vind het zo mooi! Persoonlijk en uniek. Dus een aanrader? JA! Letterlijk Imprzzd impressed!

Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Imprzzd.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.