Meten is weten

Voorzichtig schoof ik de kast op z’n plek. Het zou precies moeten passen tussen de muur en de koelkast. Maar was dat wel zo?

Meten is weten. Toen ik afgelopen zomer tot de conclusie kwam dat ik ernstig ruimte tekort had in mijn keuken, deed ik én spullen weg, én deelde ik de kastjes anders in. Er ging een overvol en rommelig plankje van de muur af. Het was zoeken naar een kast die precies op die plaats kon staan. Een open stellingkast of een bakkerskast, was mijn idee. Echter, in mijn kleine keuken kan dit alsnog erg rommelig ogen. En ik wilde juist rust in de keuken. Bovendien waren alle stellingkasten te breed, of veel te smal.

Ik heb de ruimte tussen de muur en de koelkast minstens 3 keer opgemeten. Toen ik er zeker van was welke maat kast er tussen zou passen, ben ik gaan kijken welke kast er in het plaatje zou passen. Een hoge of een lage, niet te diep, maar ook niet te ondiep. Ik struinde Marktplaats af, zocht op de sites van alle bekende woonwinkels. Ik kon maar niets vinden.

En toen, toen kwam ik voor heel iets anders in de Karwei. Liep ik zomaar tegen een kast van Woood aan. Boerenkast Gijs. In de aanbieding. Op voorraad. In een prachtige grijze kleur. En, in de perfecte maat! Of toch niet? Wederom 3 keer meten, en toen was ik overtuigd.

Nadat ik hem in elkaar had gezet, schoof ik hem voorzichtig op z’n plek. Gelukt? Jaaaa! Ontzettend blij ben ik met dit netjes opgeruimde hoekje van de keuken. Gijs doet nu dienst als servies- linnen- én opbergkast. Het is geen uit de kluiten gewassen kast, maar er past zo ontzettend veel in. En mocht ik hem ooit zat zijn in de keuken, dan kan hij ook nog dienst doen in de woonkamer. Want mooi en tijdloos, dat is hij zeker!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.