Mijn favoriete bananenbrood

Een plak bananenbrood is regelmatig mijn ontbijt, of een tussendoortje als ik verder licht gegeten heb. Het is super gezond, vult goed en makkelijk meenemen voor onderweg. Al eerder schreef ik over bananenbrood, al werd die versie Healthy Speculaascake genoemd. Inmiddels heb ik verschillende samenstellingen in het recept geprobeerd, en zo mijn favoriete recept ontwikkeld. Vandaag deel ik deze met jullie.

Je hebt nodig:

  • 3 overrijpe bananen
  • 175 gr amandelmeel
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 3 el honing
  • 3 tl koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl kaneel
  • 2 el chiazaad
  • 1 zakje bakpoeder (16 gr)

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier. Meng alle droge ingrediënten. Pureer de banaan en kluts de eieren. Meng alle natte ingrediënten door elkaar. Mix het natte door het droge mengsel. Doe het beslag voorzichtig in de cakevorm en bak 40-45 minuten. Haal uit de oven en laat het volledig afkoelen in de cakevorm. Snij het daarna in 12 plakken.

Bovenstaande hoeveelheid is voor een kleine tot normaal cakevorm. Ik gebruik een groot bakblik, een broodvorm. Ik doe daarom alle ingrediënten keer twee, de amandelmeel word 400 gram. De baktijd is dan 50-60 minuten. De plakken verpak ik per stuk in vershoudfolie en gaan zo de vriezer in. Handig!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.