Ode aan de Galaxy

Onlangs hield mijn geliefde Samsung Galaxy S6 er mee op. Na 2,5 jaar trouwe dienst was er geen houden meer aan. Ik wilde hem graag nog een half jaartje langer mee laten gaan, tot de release van de Galaxy S9, maar helaas. Continue vastlopers, apps die traag werden, geheugen wat amper leeg te krijgen was. En het allerminste: de accu was op. Er was bijna niet meer tegen te laden. Ik heb gelukkig alle foto’s nog over kunnen zetten naar mijn laptop, maar dat was het dan. Dan besef je wel even dat een telefoon niet alleen een telefoon is. Hij ging overal mee naartoe. Ik maakte werkelijk overal foto’s van. Bewaarde alle What’sApp berichten en schreef ontzettend veel notities. Screenshotte alle interessante websites en Instagram accounts. Scrollend door al die afbeeldingen zie je 2,5 jaar van je leven voorbij komen. Ook al maakte ik de telefoon tussendoor wel eens leeg, de leukste foto’s bleven er toch op staan.

Er voor in de plaats kwam een Samsung Galaxy S8. Ik was nooit van plan deze te kopen, ik aasde op de S9, dus had ik ook helemaal niet zo’n vreugde gevoel dan toen ik de S6 kocht. Daar had ik destijds maanden naar uitgekeken, en zodra hij gereleased was had ik hem in huis. Nu liep het anders. Kocht ik de S8 onverwacht toch. Zonder leuke aanbieding, zonder extra’s. En zonder er naartoe geleefd te hebben. Pats boem, daar was ie. Een standaard hoesje erbij, Ali Express afstruinen voor nog een ander leuk hoesje, en bij de lokale telefoonwinkel een screenprotector er op laten zetten. Dat was nog best een dingetje trouwens, zo met die gebogen randen. Tot slot nog even registreren bij Stop Heling (je weet maar nooit, diefstal kan helaas iedereen overkomen!).

Anyway, het is een nieuw boek. Mooi design en snelle software. Leeg, fris, nieuw. En dat voelt nu toch ook wel heel goed. Klaar voor een nieuwe periode in het leven. Mijn doel is om een telefoon minimaal 3 jaar mee te laten gaan. Bij de S6 is dat helaas niet gelukt. En bij de S8? We gaan zien wat we de komende jaren zullen beleven, mijn S8 is er getuige van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.