Ovenschotel met kip en zoete aardappel

Ik ben nu al een tijdje bewust bezig met gezonde voeding. In eerste instantie let ik op mijn ontbijt en de lunch, maar het diner kan natuurlijk ook niet achterblijven. Onlangs maakte ik een ovenschotel. Ideaal aan een ovenschotel is dat je de voorbereiding al eerder kunt doen, en wanneer het bijna etenstijd is schuif je hem zo de oven in. Het gezonde aan dit recept is het aantal groentes, de zoete aardappel en de kip. Uiteindelijk heb je een heerlijk bordje comfortfood voor je neus! Het recept is voor 4-5 personen en de bereidingstijd is 45 min-1 uur.

Ingrediënten:

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 500 gram kipfilet
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • een halve prei, in ringetjes gesneden
  • 1,5 teentje knoflook, fijngehakt en gekneusd
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 tl paprikapoeder
  • Handje geraspte oude kaas (Als je het gezond wilt houden, laat je dit er uit)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden en smeer een ovenschaal een beetje in met olijfolie.

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Doe de blokjes zoete aardappel in een pan, voeg water toe tot ze onder staan en breng aan de kook. Laat de aardappels ongeveer 5 minuten koken tot ze iets minder hard zijn en giet af.

Snijd de kipfilet in blokjes van 1,5 cm en bak ze even kort aan in een koekenpan. Doe de kip in een grote kom of schaal. Bestrooi de kip royaal met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de paprika, rode ui, prei, knoflook en de zoete aardappelblokjes toe. Meng de crème fraîche met een halve tl paprikapoeder en schep door het kipmengsel.

Doe alles in een grote ovenschaal en laat in 30-35 minuten gaar worden in de oven. Indien nodig, laat je het wat langer in de oven. Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en zet nog vijf minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

Het originele recept is van Love My Food

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *