Pastasaus met veel groente

In mijn missie om gezond te eten was ik al een tijdje opzoek naar de ideale verhouding voor pastasaus. Het is zo makkelijk om pastasaus kant en klaar op te warmen, maar zo veel lekkerder deze van verse groente te maken. En natuurlijk is dat ook een stuk gezonder. Mijn versie is simpel te maken en genoeg voor 5 porties.

Ingrediƫnten:

  • 6 vleestomaten of een blik gepelde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 tl pesto
  • 4 takjes basilicum of een halve eetlepel gedroogde basilicum
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 500 gr rundergehakt
  • olijfolie

Bereiden:

Doe alle groentes in een blender en maal fijn. Verhit de olijfolie in een pan en rul het gehakt. Voeg de gepureerde groentes toe, met het blikje tomatenpuree, de pesto en de kruiden. Laat de saus zo’n 30 minuten koken, zonder deksel op de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe. Als je verse basilicum hebt, hak enkele blaadjes fijn en voeg die op het laatste moment toe.

Ik at de pastasaus met volkoren penne van de Appie, maar hij kan ook prima gecombineerd worden met lasagna bladen of andere volkoren pasta.

PS: ’s avonds bij kunstlicht een foto van eten maken, levert niet de meest mooie foto’s op.. #reallifestory šŸ˜‰

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *