Pimp my toilet

Al een jaar of 3 hing Shit Happens aan de muur van mijn toilet. Leuk woordgrapje, maar ik vond het nu toch wel weer tijd worden voor iets anders. Met een aantal simpele en vrij goedkope aanpassingen kun je van een toilet in een huurhuis, toch iets moois maken.

Shit Happens

Als eerste verdwenen de kleurvlakken en de muur werd helemaal grijs, op de tegels na. Een kleurvlak in een kleine ruimte kan best druk zijn, dat zag ik pas toen de muur egaal grijs was. Wat gaf die egale muur een enorm stuk rust. De grijze kleur is Grind van Histor, gemengd met RAL9010. Ik had niet genoeg grijze verf meer (het was een restje van de woonkamer), maar nog wel RAL9010 staan. Mengen is dan een mooie optie. Het geheel is daardoor iets lichter dan de originele Grind kleur.

Het wc-rollen-meubeltje timmerde ik zelf in elkaar. De afmeting is 100 x 12 x 11,9 cm. Het is gemaakt van een plank geschaafd vurenhout (€11,98 bij Karwei). Ter bescherming heb ik het 2 lagen meubelolie gegeven. Het wc papier wat ik gebruik is 12 cm doorsnee. Het bovenste vak is 50 cm, zodat er 4 rollen ruim in passen. Voor het onderste vak moest ik opzoek naar een wc borstel die niet breder van 12 cm was, en niet hoger dan 46 cm. Ik vond een mooi exemplaar bij de Hema die aan deze eisen voldeed.

Het stukje plank wat ik over hield van het meubeltje, heb ik ook geschuurd en in de olie gezet. Daarna met een simpele bevestiging aan de muur geschroefd. Er komt vrijwel geen gewicht op te staan, is dat wel het geval dan heb je steviger materiaal nodig. De quote op het plankje is origineel van Rumag, en heb ik aangepast naar mijn eigen toilet. Ik ben benieuwd hoeveel visite werkelijk gaat natellen of het aantal tegels klopt ;).

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.