Pizza bonbons

Wil je met een feestje eens iets anders op tafel zetten dan de standaard hapjes zoals chips en wraps, dan heb ik een leuke suggestie. Pizza bonbons! Ze zijn zowel warm als koud een smakelijk hapje en ze zijn ook makkelijk vooraf voor te bereiden, zodat je ze tijdens het feestje alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Ook geschikt als snel te maken comfortfood op een luie zondag!

Wat heb je nodig?

  • Bladerdeeg
  • Tomatensaus of Tosti Quick
  • Geraspte kaas
  • Salami
  • Ananas stukjes (vers of uit blik)
  • Italiaanse kruiden
  • Ei

En we gebruiken een mini cupcakevorm om in te bakken.

De bereiding: Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet de minicupcakevorm goed in. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snij de ze in vieren. Leg deze stukjes in de minicupcakevorm en probeer dat zo te doen, dat de puntjes nog uit de vorm steken. Prik met een vork een paar gaatjes op de bodem.

Schep een klein beetje tomatensaus in de gevormde bakjes. Vul de bakjes aan met geraspte kaas, salami snippers, een stukje ananas en tot slot nog een klein beetje geraspte kaas. Zorg er voor dat de bakjes niet helemaal vol zitten, dan loopt de vulling eruit tijdens het bakken. Pak de puntjes van het bladerdeeg en probeer ze tegen elkaar aan te plakken. Kluts een eitje en bestrijk de bovenkant van de bonbons met het ei. Strooi hier wat Italiaanse kruiden over.

Bak de pizza bonbons in 17 minuten op 225 graden gaar.

Het originele recept is van Laura’s Bakery

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.