Racefiets update februari

De knop is om. Zo begon ik deze maand. Voorzichtig polste ik de fysio of ze misschien iets voor me konden betekenen. Vol positiviteit gaven ze aan dat er ook voor mij hoop aan de horizon gloort. We gaan die rug aanpakken! Met dry needling en verschillende oefeningen gingen we aan de slag. Het liefst wil ik natuurlijk dat alles in één keer opgelost is. Een sterke rug en een flinke conditie. Maar één ding werd duidelijk: met 1 keer per week spinning en een beetje fysio ben ik er nog niet. Het sportschema word opgeschroefd.

Voorafgaand aan het spinnen sta ik op de loopband en de crosstrainer, wat inhoud dat ik in totaal ongeveer 2 uurtjes achter elkaar zoet ben. Naast 1 keer per week spinning, moet ik ook dagelijks fysio oefeningen doen. Spinning heb ik trouw elke week gevolgd. Elke keer gaat het een stukje beter, maar het wiel draai ik nog niet heel veel zwaarder. Het blijft fijn om met het verstand op 0 te fietsen en dus ook niet te veel zwaarte er op te hebben. Ik hoop dat ik snel meer kracht heb verworven, dan kan hierbij ook het tempo omhoog.

Buiten fietsen blijft lastig, ik geef het slechte weer de schuld. Ik had elk weekend wel een dagdeel tijd, maar de zon bleef vaak achterwege. In januari vond ik dat erg vervelend, maar doordat ik nu vaker in de sportschool te vinden ben, is het wat mij betreft nu nog niet zo erg. Het is wel de bedoeling dat ik in maart regelmatig buiten ga fietsen, want in april staat de eerste officiële tocht al op het programma. En die afstanden zullen echt wel wennen zijn.

In een van de afgelopen weekenden was het gelukkig wel mooi weer. Ik fietste een 42 km rondje. Het was redelijk zonnig en het waaide niet hard. Het ging van een leien dakje! Behalve de start dan, ik was de straat nog niet uit of ik bleek een lekke band te hebben. De fietsenmaker had de band gelukkig gauw vervangen. Daarna kon ik eindelijk het mooie weer in. Ik merk dat ik “lekke banden angst” blijf houden, en daardoor soms net wat langzamer en voorzichtiger fiets dan voorheen. Maar ondanks dat, was het wel weer heerlijk om buiten te kunnen fietsen.

Tot dusver gaat het dus positief vooruit. Ik ben in mijn hele leven nog nooit zo sportief en gericht bezig geweest om me fitter te voelen en naar een doel toe te werken. Dus kan ik wel stellen, de knop is om. Op naar maart!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.