Racefiets update januari

De eerste maand in mijn “fanatieke” trainingsschema, met het uiteindelijke doel om in mei de Elfstedentocht te fietsen. Deze maand stond in het teken van rustig opbouwen. Rustig opbouwen bleek wel nodig te zijn. En helaas ging het niet zo fanatiek dan ik zou willen…

In de eerste week van januari volgde ik de spinningles in de sportschool zonder problemen. Ik hield het weerbericht voor eind van de week in de gaten en gokte dat het op vrijdag het meest aangename fietsweer zou zijn. Net op tijd kreeg ik een pakketje bezorgd, met een Castelli Nanoflex bib tight. Via een Facebook groep voor fietsende vrouwen had ik begrepen dat dit een erg goede winterbroek is. En dat bleek!

Die vrijdag deed de zon erg zijn best om tussen de wolken door te piepen. Het waaide niet hard, de temperatuur was redelijk. Ingepakt in 4 lagen kleding en de eerder genoemde broek, fietste ik mijn eerste rondje van deze winter. Al fietsend door de weilanden, ervaarde ik weer het enorme gevoel van vrijheid. Mijn angst voor een lekker band verdween met elke meter. Het fietste lekker door, en het was wel fris, maar ik had het niet koud. Ik vroeg me af waarom ik niet eerder met zulk weer was gaan fietsen, zo heerlijk!

Onderweg heb ik een aantal keer moeten stoppen, vanwege tegemoetkomende of inhalende tractors op de smalle boerenweggetjes. Bij één zo’n stop, drukte ik helaas net iets te lang op mijn Polar V650, waardoor de route registratie (voor Strava) stopte. Balen! Gelukkig was dit nog maar een klein rondje. Na 32 km door de overwegend aanwezige zon te hebben gefietst, kwam ik voldaan thuis. Die avond kreeg ik helaas wel last van mijn rug. Mijn zwakke plek, maar volgens de fysio moet fietsen gewoon kunnen. Ik pakte meteen mijn fysio oefeningen weer op, en doe die nu iedere avond. Hopelijk is dat voldoende om mijn rug goed te trainen.

Week 2 begon met een spinningles. Voorafgaand wandelde ik een stuk op de loopband. Het voelde goed, maar misschien moet ik toch ook maar overwegen om mijn rug hier beter te trainen. Helaas werd ik in het weekend ziek, dus zowel de buitenrit van week 2 als de spinningles van week 3 heb ik moeten laten schieten. In week 3 was ik jarig, en vierde dat hele weekend feest. Hoewel het die zondag stralend mooi weer werd, was er geen tijd om te fietsen. Stiekem vond ik dat toch wel jammer!

De maandag in week 4 had ik ook andere plannen. Dat weekend erop leek er op vrijdag het beste weer te zijn voorspeld. Regelmatig zon, bijna geen wind en zo’n 7 á 8 graden. Daar stelde ik me op in. Helaas had Piet Paulusma niet gelijk en werd het een enorm mistige dag. Ook de rest van het weekend was het niet bepaald mooi weer. Balen! Afgelopen maandag heb ik een spinningles in de sportschool gevolgd, zo is de eerste maand toch goed afgesloten.

De maand januari bestond dus uit slechts 3 spinninglessen, en 1 buitenrit. Een zeer matig, zeg maar slecht, begin. Gelukkig is 21 mei nog ver weg, en heb ik nog ruim de tijd om op te bouwen. Ik duim gauw voor beter en zonniger weer! Duimen jullie mee?

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.