Racefiets update maart

Maart roert zijn staart! Deze maand begon ijskoud, en dus heb ik op 2 en 3 maart kunnen schaatsen op natuurijs. Was was dat fijn! Het was te koud om op de racefiets te stappen, maar het schaatsen maakte alles goed. Daarna werd het eindelijk mooi weer! Ik fietste afgelopen week voor het eerst dit jaar meer dan 60 km. Dat was weer even wennen, vooral de laatste 10 km tegenwind.  Vandaag fietste ik zelfs 80 km! Dat is dus één derde van de Elfstedenafstand. Ik was na afloop niet stuk en hoefde ook niet aan het zuurstof, dat geeft hoop! Het was een goede training, volgende week staat namelijk de eerste 90 km tocht op het programma.

Ik heb ook mee gefietst met een fietsclubje, waarin ik pas echt “leer” fietsen. Schakelen, commando’s, in een groep fietsen. Dingen die best van pas kunnen komen als ik half mei met een grote meute door het Friesche land ga ploegen. Buiten fietsen in een groepje is trouwens ook veel leuker dan alleen. De route staat al vast en smoesjes om niet te gaan zijn er niet (behalve stromende regen). Als het waait kun je achter iemand uit de wind fietsen, en ongemerkt maak je heel wat kilometers in een hoger tempo. Ik heb nog veel te leren, maar tot zover gaat het goe-hoed!

Start in Bolsward… nog 50 dagen!

Fysio werd afgebouwd. Ik kreeg een aantal oefeningen, die ik met een fitnessbal en gewichtjes kan doen. Gezien ik thuis ook een fitnessbal heb, kon ik ze elke dag doen. Powerrr! Daarnaast werd het tijd om ook in de fitnessapparaten te gaan hangen. Fitness is compleet nieuw voor mij, maar krachttraining is echt fijn! Onder begeleiding werd er een schema voor me opgesteld. Met militaire precisie voerde ik het uit. Nou ja, dat is lichtelijk overdreven. Maar ik ging er volledig voor en ik merk dat nu ik gericht weet waar ik mee bezig ben, ik er nog lol in krijg ook! Hier gaan we dus vrolijke mee verder de komende tijd.

Spinning deed ik begin deze maand nog volop. Ik combineerde het met een aantal andere oefeningen. Maar nu het weer beter en warmer word en er meer buiten gefietst kan worden, laat ik spinning zo langzaamaan voor wat het is. Uiteindelijk is buiten fietsen toch het allerfijnste! Op naar april!

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.