Smashed Cake

Zo’n 12 jaar geleden at ik bij een gezin in Zweden Smashed Cake. Of het nu per ongeluk een ingezakte cake was, of dat het echt zo hoorde, daar ben ik tot op de dag van vandaag nog niet achter. Maar lekker was het wel! Ik kreeg het recept mee. De afgelopen jaren heb ik het nauwelijks nog gemaakt, maar ik kreeg het vriendelijke verzoek het dit jaar als toetje voor het kerstdiner te maken. Dat moest eerst weer even getest worden en ja, hij is nog steeds ontzettend lekker!

Je hebt nodig:

  • 250 gr suiker
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100 gr boter

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in een pannetje. Vet een springvorm van 28 cm in. Doe de gesmolten boter en de rest van de ingredi├źnten in een kom. Meng dit goed. Doe het beslag in de springvorm.

Bak het 25-30 min in de oven. Na een minuut of 20/25 open je de oven en prik je met een vork gaatjes in de cake. Hierdoor zakt de cake iets in elkaar. Daarna zet je het terug in de oven en laat het nog een minuut of 5 doorgaren.

De cake serveer je warm, met een bol vanille ijs en aardbeiensaus. Uiteraard kun je ook slagroom toevoegen, of een ander soort ijs en saus naar keuze.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *