The story so far & VT Wonen november 2015 editie

Januari dit jaar. Ik krijg een grote wissellijst op mijn verjaardag, maar kan er geen leuke poster voor vinden. Ik besluit zelf iets te maken in Photoshop. Op Pinterest kom ik posters tegen van metrolijnen van Parijs en New York. Leuk, maar nog leuker om dit te vertalen naar “iets” in Nederland. Het werd een poster van mijn stad Sneek. De rondweg en de wegen van en naar de stad.

Sneek in mijn huis

Begin februari. De poster zit in de lijst en trots plaats ik een foto ervan op social media. Er volgen veel likes en reacties. Ik krijg steeds vaker de vraag of ik voor anderen ook zo’n poster kan maken. De Elfsteden volgen, Amsterdam, Groningen. Meer Friese en Nederlandse steden. Provincies en Waddeneilanden. Het gaat hard met de aanvragen!

1 mei. Op de Dag van de Arbeid schrijf ik me in bij de KvK. Emi.frl is officieel! Binnen een paar weken staat de webshop online en komen de orders binnen. Hoe leuk is het om de orders in de pakken en te verzenden. Speciale opdrachten te maken en klanten blij te maken met de ontwerpen. Er dienen zich een aantal winkels aan die de posters en kaarten in hun assortiment opnemen. Serious business!

Continue zie ik op social media foto’s voorbij komen van mijn posters en kaartjes in verschillende interieurs. Zo leuk om te zien waar het terecht komt! Ondertussen sta ik 2 keer op een fair, en ook daar zijn de reacties overweldigend. Origineel, persoonlijk, grafisch, naturel, zijn de reacties. Het slaat aan! Het slaat ook aan bij copycats helaas. Als je zoiets specifieks namaakt, dan valt dat meteen op. Je kan zeggen, dat is toch een eer. Nee, het is inkomstenderving. Gelukkig is er maar één origineel. Naast alle positieve reacties van happy customers is er nog een enorme blijk van waardering: De bladen.

Zaterdagochtend. Al vroeg ben ik wakker. Zoals altijd check ik eerst social media voor ik uit bed stap. Er komen berichtjes binnen. “Je staat in de VT Wonen!” Ik krijg foto’s opgestuurd van mensen die het me gunnen. Die ontzettend blij voor me zijn. Die zien hoe ik vanaf begin dit jaar per ongeluk hier in ben gerold. Die zien hoe ik inmiddels keihard werk deze droom in goede banen te leiden.

Stavoren in de VT Wonen

In de VT WONEN! Artdirector Marlon Zwier noemt de poster van Stavoren een van haar favorieten. Deze bestelde ze voor haar man, die afkomstig is uit Stavoren. Zij bestelde hem een tijdje geleden in mijn webshop, zonder opmerkingen erbij. Hij is verzonden als ieder andere bestelling, want ik check uiteraard niet wie mijn klanten zijn. Een aantal weken geleden zag ik op Instagram via de hashtag #emifrl een foto voorbij komen van de opmaak van een pagina. Vereerd en verbaasd vernam ik dat de poster geplaatst zou worden in de november editie van VT wonen. En nu is het zover. Abonnees ontvingen het blad zaterdag. Vanaf gister ligt hij ook in de winkels.

Een maand lang.
Oplage 110.000.
Door heel Nederland.
Ik ben trots, heel trots!

Helemaal uit haarzelf is de poster in Marlon’s favorieten beland. Ik heb niks ter promotie naar een redactie gestuurd. Ik heb niets betaald aan reclame. Het is puur en oprecht vanuit een persoon die er kijk op heeft, en toevallig schrijft voor het grootste woonblad van Nederland. Een hele grote waardering! Bedankt!

En beste lezer, jij ook bedankt. Voor het lezen van the story so far. Voor je enthousiasme, voor je aankopen. Voor alle feedback. Voor alle foto’s waarop mijn posters en kaartjes te zien zijn. Ik hoop dat ik nog lang door kan gaan met het maken van originele, persoonlijke, grafische en naturel ontwerpen.

Cadeautje nodig voor Sint, Kerst, of verjaardag? Je weet nu waar je moet zijn 😉

Liefs, Emi

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.