Mijn TV meubel, deel 2

Mijn tv meubel heb ik inmiddels alweer 4 jaar. Al eerder schreef ik over mijn tv meubel, en het blijkt de populairste post op dit blog te zijn. En niet voor niets! De afgelopen jaren zijn er heel veel mensen fan geworden van Scandinavische interieurs, en het Ikea Besta tv meubel is een mooi voorbeeld daarvan. Doordat hij niet al te prijzig is, is dit ook een van de meubels die vaak als eerste wordt aangepakt als je iets in huis wilt veranderen.

Ik kwam destijds op het idee voor dit tv meubel, door 2 foto’s op Pinterest (1) (2). Ik had namelijk ruimte over naast mijn eerdere tv meubel en wist niet zo goed wat ik daarmee kon doen. Door die foto’s op Pinterest kwam ik op het idee een meubel over de gehele lengte van de muur te plaatsen. De IKEA hack was snel gevonden. Een aantal Besta’s naast elkaar plaatsen, en er stond een 3 meter breed meubel.

Daarna was het nog zoeken naar een plank. Zoals ik in mijn eerdere blog schreef, waren de planken bij de bouwmarkten niet lang genoeg. Inmiddels zijn er wel langere planken, panelen en latten te koop, in verschillende houtsoorten. Steigerhout is passé, plaatmateriaal word nog wel veel gebruikt. Maar ook klassiek eikenhout blijft een mooie keuze. Bij houtzagerijen kun je van verschillende houtsoorten planken op maat laten zagen. Als je echt een custom plank wilt, is dat dé oplossing! Ik wilde massief eiken met zo weinig mogelijk noesten, en een flinke dikte van 4 á 5 cm. Door de drukte in de houtzagerij, heeft het destijds een aantal maanden geduurd voor mijn plank klaar was, maar het was het wachten waard. Destijds, 4 jaar geleden dus, kostte het niet zoveel om een massief eiken plank van dit formaat op maat te laten zagen. Echter schijnen de prijzen nu een stuk hoger te liggen. Het is niet meer vergelijkbaar.

Wat was ik 4 jaar geleden blij met mijn tv meubel, en dat ben ik nog steeds! De muur is op deze manier mooi opgevuld. Het tv meubel is echt een basis item, tijdloos. Behalve afstoffen, heb ik er geen werk van. De eiken plank opnieuw in de olie zetten is nog niet nodig geweest. Als ik zou willen zou ik de plank kunnen verven, weghalen, of vervangen door een andere plank. De witte hoogglans deurtjes zijn ook te vervangen door deuren in andere kleuren, of je kunt ze weglaten. Met kleine aanpassingen kun je weer een hele andere look creëren.

Ik hou het bij een rustige styling. Ik blijf mijn tv meubel het mooiste meubel van mijn huis vinden.. Ook al heeft inmiddels half Nederland hetzelfde meubel ;).

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

  1. Oh zo mooi zo een plank op je besta. Wij hebben deze kast ook en willen dit ook graag maar konden in IKEA niets vinden. Bedankt voor de tip!

  2. Hi,
    Does the Besta cabinet come with the doors like you have? The ones i see on Ikea have the door/drawer lower do there is a gap just before the top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.