Twix Brownies

Twix_brownies_emifrl_wmGo shorty, it’s ya birthday! Vandaag word ik 30! Een bijzondere mijlpaal, daar hoort wat lekkers bij. Op mijn verjaardag trakteer ik op Twix Brownies. Goddelijk lekker, maar ook vreselijk slecht voor de lijn. Ach, who cares? Ik maak vaker Twix Brownies, en omdat het elke keer zo in de smaak valt, hierbij het recept, gebaseerd op deze van Culy!

Allereerst maken we Dulce de Leche. Hiervoor zet je een blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk zonder wikkel in een pan met water. Zorg dat het blikje helemaal onder water staat. Breng dit aan de kook en laat ca. 2 uur en 45 minuten koken. Let op dat het blikje continue onder water staat, anders kan het ontploffen! Tussendoor kun je water bijschenken om dit te voorkomen. Laat het blikje helemaal afkoelen voor je hem open maakt. De dulce de leche/karamel voor de brownies is nu klaar. Ongeopend is het wel een aantal maanden houdbaar in de koelkast. Geopend zou ik het niet langer dan een week bewaren.

Nu gaan we verder met de brownies. We hebben nodig:

• 225 gram boter
• 450 gram kristalsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 4 grote eieren
• 175 gram cacao
• 175 gram bloem
• 1 / 2 theelepel bakpoeder
• 1 / 4 theelepel zout
• 350 gram gesneden Twix-repen
• dulche de leche

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm in met boter en bedek de vorm met bakpapier. Snij de Twix-repen in kleine stukjes.

Smelt de boter in een steelpan op het fornuis. Haal van het vuur, doe in een kom en roer de suiker en vanillesuiker er doorheen. Kluts de eieren. Voeg ze beetje bij beetje toe aan het boter en suiker mengsel en blijf goed roeren. Voeg de cacao toe en roer tot het goed gemengd is. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en roer tot een mooi mengsel. Doe tenslotte de stukjes Twix-repen erbij.
Giet het beslag in de bakvorm. Smeer de dulce de leche op het beslag. Roer het beslag op enkele plaatsen een beetje om, zodat de dulce de leche ook binnenin de brownies zit.

Bak 40-45 minuten of tot de brownies los beginnen te komen van de zijkanten van de bakvorm. Je kan ook met een sateprikker controleren of het gaar is. Steek hem op verschillende plaatsen in de brownies. Als de sateprikker er zo goed als schoon uitkomt (de dulce de leche plakt wel), is de brownie klaar.

Laat de brownies afkoelen in de bakvorm op een rooster. Daarna kun je ze in kleine stukjes snijden. Geniet ervan!

Twix_Brownies_wm

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.