Upgrade katten speelgoed

Jarenlang heb ik geen nieuw speelgoed voor mijn bijna tienjarige katten gekocht, voornamelijk omdat het kleurrijke speelgoed enorm vloekt in mijn interieur. Maar onlangs kwam ik bij Zooplus kattenspeelgoed tegen, dat wél in een Scandinavisch interieur past. Een witte racebaan! Officieel heet het “speelrails” en valt het onder denkspeelgoed. In de speelrails zit een blauw balletje, dat rood flikkert als hij gaat rollen. Dat triggert katten extra om het balletje te vangen. De speelrails bestaat uit losse onderdelen, zodat je hem in een willekeurige volgorde kunt leggen. Ik heb er twee gekocht, zodat de baan groter is en in meerdere posities kan worden gelegd. Twee sets betekend ook 2 flikkerende ballen, dus nog meer speelplezier.

En dan de vraag of de katten ermee spelen. Ja! Dat doen ze! Maar.. vrijwel alleen als ik er bij zit. Als ik de balletjes een zetje geef en ze rollen, dan duiken beide katten er op af. Ze proberen de balletjes te vangen of nog verder weg te meppen. Ze beleven er plezier aan en ik vind het erg leuk om te zien hoeveel lol ze er in hebben. Heel af en toe gaan ze ook uit zichzelf ermee spelen. Maar, mijn katten zijn mijn schaduw. Waar ik ben, zijn zij ook. Als ik in de woonkamer ben, zit ik voornamelijk op de bank. De katten nestelen zich dan ook maar al te graag op of in de buurt van de bank. De speelrails liggen naast de eetkamertafel, aan de andere kant van de kamer dus. Net fout eigenlijk!

De katten zijn ook verwend met een Beeztees Cat Cube Play. Een hele mond vol voor een hippe kubus van kunststof. Deze cube bevat heel veel zachte balletjes. Ook hangt er een zacht balletje aan het plafond van de cube. Ze kunnen zich flink uitleven en er tegenaan meppen! Het leuke aan de Cat Cube is, is dat er 4 verschillende cubes zijn. Naast deze versie om te spelen, is er ook een cube om te slapen, om te eten en een met een krabpaaltje. Je kunt ze aan elkaar koppelen door bevestigingsringen en zo kun je een heel gaaf meubel bouwen.

Slaap- en verstopplekjes hebben mijn katten genoeg, hun eten staat op een vaste plaats, en het krabpaaltje is een dusdanig klein formaat dat ik het alleen geschikt vind voor kittens en kleine katten. Er zal er hier dus geen uitbreiding voor komen. Maar deze witte cube past erg goed in een Scandinavisch interieur! En of ze er mee spelen? Ja, maar wederom alleen als ik in de buurt ben. Of juist niet, wie weet wat ze allemaal doen op het moment dat ik niet thuis ben..

Het was tevens hoog tijd voor nieuwe mandjes. Je gelooft het bijna niet met die bankhangers hier, maar na flink wat jaren waren de andere mandjes redelijk versleten. Een hele foute is het pluchen mandje van Beeztees, met cheetah print. Ik kon hem niet weerstaan, en dus kwam deze vrolijk in huis. Niet geheel Scandinavisch verantwoord, maar hij matcht zo leuk onder het theekastje. En omdat dit plekje in de buurt van de bank is, word er goed gebruik van gemaakt! Misschien moet ik er ook nog maar een aanschaffen voor op de bank zelf.

Het bijpassende balletje is ook een enorme hit! In de vensterbank ligt nu een heerlijk zacht kussen van Designed by Lotte. Perfect om op te chillen en naar de vogeltjes te loeren. Een favoriet plekje van mijn zwarte monster!

Heb jij interieurproof kattenspeelgoed?

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.