Witte chocolade en frambozen cheesecake

Ik ben gek op zoet gebak, en hou helemaal niet van cheesecake, monchoutaart en kwarktaart. Het ziet er echter wel altijd ontzettend lekker uit. En dus probeerde ik het nog één keer zelf te maken, met mijn favoriete smaken witte chocolade en framboos. De taart is goed gelukt, lekker luchtig en mooi van structuur. Mijn visite is er dol op, dus daarom deel ik vandaag het recept met jullie.

Voor de bodem:

  • 175 gr spritsen
  • 50 gr gesmolten boter

Voor de frambozenlaag:

  • 200 gr roomkaas*
  • 125 gr zure room*
  • 100 gr (diepvries)frambozen + 50 gr suiker
  • 2 eieren*
  • 50 gr suiker

Voor de witte chocoladelaag:

  • 300 gr roomkaas*
  • 50 ml zure room*
  • 1 ei*
  • Halve tl vanille-extract of half zakje vanille suiker
  • Klein snufje zout
  • 13 gr bloem
  • 100 gr gesmolten witte chocolade

* = op kamertemperatuur

Verder nodig: boter om in te vetten en verse frambozen.

Bereiding van de bodem:

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier. Maak de spritsen fijn in een keukenmachine en meng er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van een lepel gelijkmatig aan. Bak de bodem 10 minuten en laat deze vervolgens helemaal afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 130 °C en vet de zijkant van de (afgekoelde) vorm in met boter. Bij gebruik van een springvorm is het verstandig om aluminiumfolie om de vorm te wikkelen, aangezien deze kan gaan lekken tijdens het bakken.

De frambozenlaag:

Doe de frambozen in een steelpan met een el water en de 50 gr suiker. Laat dit zachtjes koken en pureer de frambozen fijn met een staafmixer. Laat het mengsel gedurende 8 minuten zachtjes koken, totdat de massa wat ingedikt is. Haal de frambozenpuree door een zeefje, zodat de pitjes niet in de taart verwerkt worden. Laat de frambozenpuree afkoelen.
Meng de roomkaas zacht en romig met een mixer. Voeg de zure room, de eieren en de suiker toe en mix het tot een glad geheel. Voeg vervolgens de afgekoelde frambozenpuree toe en mix het nog even door elkaar. Nu krijgt het beslag een mooie roze kleur.

De witte chocolade laag:

Meng de roomkaas zacht en romig. Voeg de zure room, het ei, de vanille suiker, zout en bloem toe en mix dit tot een mooi glad beslag. Verwarm de witte chocolade au bain marie of in de magnetron tot het volledig gesmolten is. Spatel de gesmolten witte chocolade door het mengsel en giet dit op de bodem. Giet vervolgens de frambozenlaag daarboven op. Bak de cheesecake in 1 uur en 15 minuten tot 1,5 uur gaar. De taart moet gestold zijn maar mag in het midden nog wel wat wiebelen. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, in de koelkast.

Decoreer de cheesecake met verse frambozen en witte chocolade schaafsel of hagelslag.

Dit recept is een combinatie van de cheesecake recepten van Rutger Bakt en Uit Pauline’s Keuken.

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *